Golvslipning

En golvslipning är ett bra alternativ till att lägga nytt om du har ett golv som är ytligt slitet men i övrigt i gott skick. Golv av alla typer behöver underhåll, oavsett material och ålder. Om ett golv behöver en slipning beror på flera olika faktorer, främst vilken sorts golv det handlar om och hur pass slitet det är.

Handlar det om ett äldre golv som ska grundbehandlas, så är det bra om man slipar det först, för att nå ett så bra resultat som möjligt. Har du ett golv av ett mjukare träslag eller ett porösare material så kan det behöva slipas oftare. En golvslipning är också bra om man planerar att måla eller lacka golvet. Om golvets yta är alltför blank kan det sluta med att färgen inte fäster ordentligt i golvet.

Golvslipning ger valmöjligheter

En golvslipning kan man göra av flera olika skäl. Man kanske vill få bort ojämnheter och andra skavanker, eller så vill man skapa ett utseende som passar in med inredningen i hemmet.

Massiva trägolv är de golv som passar för slipning. Ask, ek, bok och andra hårdare träslag behöver inte slipas lika frekvent som mjukare träd som exempelvis björk och furu. Numera går det även att slipa vissa laminatgolv. Betong går också att slipa, det är ett poröst material som inte kräver några specialverktyg. Det går även att slipa stengolv som marmor och sjösten, men det är relativt ovanligt eftersom stengolv tål ett stort slitage.

Oroar du dig för att ditt hem ska bli dammigt och stökigt när vi slipar golvet? Det behöver du inte göra, våra maskiner arbetar i ett slutet system som inte dammar. Du kommer inte att behöva städa hela bostaden när vi har avslutat arbetet.

golvslipning uppsala

Bara fantasin sätter gränser

När slipningen väl är klar så finns det stora valmöjligheter om man vill ytbehandla det. Golvet går att måla, betsa, olja, lacka eller vaxa och det finns ett stort urval av mörkhetsgrader, färger och mönster, Bara din fantasi sätter gränser för ditt nyslipade golv!

En golvslipning är inte ett jobb som vi rekommenderar att en lekman ska genomföra. Det kräver en hel del kunskaper om det ska bli välgjort och motsvara de höga krav som finns idag. Vi har erfarenheten och kunskapen som behövs, inte minst när det gäller att välja vilken slipmaskin som passar bäst till ett visst material.

Är du intresserad av en kvalitativ golvslipning i Uppsala? Välkommen att kontakta oss!

Vi lägger även golv och utför en rad andra tjänster